Na degustaci jsme se sešli v počtu šesti osob. Degustační komise byla složena z profesionálů i laiků a výsledné hodnocení bylo poměrně přísné:
Pořadí vzorků podle celkového dojmu:
- 1. místo: vzorek 3 „Škornice“
- 2. místo: vzorek 1 „Čerstvé“
- 3. místo: vzorek 2 “Mařinka“
(Vzorek 3 byl nejlépe hodnocen celkově.)

Charakteristiky jednotlivých vzorků:
Vzorek 1 “Čerstvé“
- Celkový dojem: 2. místo
- Výrazné znaky:
- Čerstvé, bylinné aroma, intenzivní hořkost
- Hustá pěna, světlá barva
- Vůně tymiánu, bylinná chuť, trochu trpká
- Aroma silné, ale přirozené
- Hořkost ulpívající, přetrvávající
- „Krásně voní“
- Negativa: „V chuti moc tymiánu“, velmi výrazné aroma
Vzorek 2 „Mařinka“
- Celkový dojem: 3. místo
- Výrazné znaky:
- Velmi silné, až nepříjemné aroma
- Hořkost vyšší, trpká, doznívá ulpívá
- Výrazná, neidentifikovatelná vůně
- „Nechutná“, „nedá se popsat vůně“
- Bez řízu, velice silné aroma
- Pozitiva: Barva lepší než u ostatních
Vzorek 3 „Škornice“
- Celkový dojem: 1. místo
- Výrazné znaky:
- Vůně příjemná, bylinná
- Chuť bylinná, trochu nakyslá, příjemná
- Méně hořké, příjemná jemná ovocná vůně
- Vůně kopřiv, koření
- Chuťově vyvážené
- Méně výrazné než ostatní avšak příjemné
- Ve vůni „koňak“ a „koření“
- Negativa: Celkově slabší než 1, ale příjemnější než 2

Shrnutí klíčových vlastností pro jednotlivé vzorky:
| Vzorek | Pořadí | Klíčové vlastnosti |
| 1 | 2. místo | Čerstvý, tymián, silná hořkost, ulpívající, výrazná bylinná chuť |
| 2 | 3. místo | Velmi hořký, nepříjemná výrazná vůně, příliš bylinný, bez řízu |
| 3 | 1. místo | Příjemně bylinný, jemná ovocná vůně, kopřiva, koření,koňak |
